Συχνές ερωτήσεις για την κατάψυξη ωαρίων

Image
Ποιες γυναίκες αφορά η μέθοδος της κατάψυξης ωαρίων;

Η κατάψυξη ωαρίων μπορεί να είναι ευεργετική για γυναίκες που επιθυμούν να διατηρήσουν τη γονιμότητά τους για το μέλλον και πιο συγκεκριμένα για γυναίκες:

  • Που επιθυμούν ή είναι επιβεβλημένο να καθυστερήσουν να τεκνοποιήσουν για προσωπικούς, επαγγελματικούς, ή άλλους λόγους.
  • Που έχουν οικογενειακό ιστορικό πρόωρης εμμηνόπαυσης. Ορισμένες μορφές πρόωρης εμμηνόπαυσης (πρόωρη ωοθηκική ανεπάρκεια) έχουν κληρονομικό υπόβαθρο και η κατάψυξη ωαρίων προσφέρει μια μοναδική ευκαιρία στις γυναίκες αυτές να διατηρήσουν τη γονιμότητα τους πριν εξαντληθεί η ωοθηκική τους εφεδρεία.
  • Που θα χρειαστεί να υποβληθούν σε χημειοθεραπείες. Η κρυοσυντήρηση ωαρίων προσφέρει μια ευκαιρία να διατηρηθεί η γονιμότητα της ασθενούς πριν υποβληθεί σε χημειοθεραπεία ή ακτινοβολία. Οι περισσότερες από αυτές τις θεραπείες καταστρέφουν τα αποθέματα ωαρίων και οδηγούν σε παροδική η μόνιμη αμηνόρροια και συνεπώς υπογονιμότητα. Το πλάνο πραγματοποίησης της διαδικασίας κρυοσυντήρησης ωάριων ποικίλει ανάλογα με την ηλικία της ασθενούς, το είδος του καρκίνου, καθώς και το γενικότερο πρωτόκολλο αντιμετώπισης της κακοήθειας.
Πότε πρέπει να γίνεται;
Πώς γίνεται η διαδικασία;
Πόσο κρατάει η διαδικασία και τι ακριβώς περιλαμβάνει;
Πώς διατηρούνται τα ωάρια ζωντανά;
Πόσα ωάρια πρέπει να κρυοσυντηρηθούν για να επιτευχθεί μια εγκυμοσύνη;
Πόσο καιρό μπορεί τα ωάρια να παραμείνουν στην κατάψυξη;
Είναι ασφαλής η κατάψυξη ωαρίων;
Πόσο κοστίζει η συλλογή και κρυοσυντήρηση ωαρίων;
Μπορείτε να απευθυνθείτε στο επιστημονικό προσωπικό της Ευγονίας για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την κατάψυξη των ωαρίων σας.

«Ευγονία» - Μονάδα Εξωσωματικής Γονιμοποίησης
Κωσταντίνου Βεντήρη 7 (HILTON), 115 28 Αθήνα

  • Email: info@eugonia.com.gr
  • Τηλ.: 210 723 6333
  • Fax: 210 721 3623

Μέλος σε:

Φωτογραφικό υλικό

© Copyright 2023 «Ευγονία» - Μονάδα Εξωσωματικής Γονιμοποίησης στην Αθήνα Ανάπτυξη εφαρμογής NetValue. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.