Menu

Εξωσωματική IVF

Ωοληψία – Άλλες πληροφορίες

Είναι επώδυνη;

Η ωοληψία είναι πρακτικά ανώδυνη, αφού πραγματοποιείται υπό ενδοφλέβια αναλγησία (μέθη) που χορηγείται από αναισθησιολόγο. Ένας επιπρόσθετος λόγος, για τον οποίο πρέπει να χορηγείται μέθη είναι ότι αποφεύγονται οι ακούσιες κινήσεις της γυναίκας που μπορεί να μετατοπίσουν στιγμιαία τη βελόνη και να προκληθεί έτσι τραυματισμός της ωοθήκης, ή κάποιας άλλης δομής που βρίσκεται δίπλα της (μήτρα, έντερο, κάποιο μεγάλο αγγείο, κ.λπ.).

Η διαδικασία της ωοληψίας είναι σύντομη (διαρκεί 10-30 λεπτά), ανάλογα με τον αριθμό των ωοθυλακίων, τον βαθμό δυσκολίας της παρακέντησης κ.λπ. Η συνήθης διάρκεια παραμονής σε θάλαμο νοσηλείας για παρακολούθηση και ανάπαυση μετά την ωοληψία είναι 30 έως 60 λεπτά.

Πριν την αναχώρηση από την Ευγονία θα σας ενημερώσουμε για τον αριθμό των ωαρίων που συνελέγησαν και σας δίδονται οδηγίες για τη συνέχεια.

Ποια προετοιμασία χρειάζεται

Ελαφρύ δείπνο την προηγούμενη ημέρα της ωοληψίας, ευπρεπισμός (ξύρισμα) και πλύσιμο των έξω γεννητικών οργάνων.

Την ημέρα της ωοληψίας πρέπει: να είστε νηστική (όχι τροφή, νερό, τσίχλα), χωρίς βαμμένα νύχια ή άρωμα. Προγραμματίστε να έχετε όλο το πρωινό ελεύθερο.

Παρακαλούμε να είστε στη Μονάδα την προκαθορισμένη ώρα μαζί με το σύζυγό σας.

Είναι επικίνδυνη;

Η πιθανότητα τραυματισμού ή πρόκλησης φλεγμονής εσωτερικών οργάνων εκτιμάται διεθνώς ως ελάχιστη. Μάλιστα, σε έμπειρα χέρια γυναικολόγου και αναισθησιολόγου γίνεται πρακτικά αμελητέα έως μηδενική. Το χειρουργείο είναι εξοπλισμένο με όλα τα μηχανήματα που χρειάζεται ο αναισθησιολόγος για να αντιμετωπίσει με τον καλύτερο τρόπο κάθε πιθανή απρόσμενη αντίδραση.

Άλλες πληροφορίες

Ωάρια από ωοληψία. Τα ωάρια έχουν αναγνωριστεί από τον εμβρυολόγο και τοποθετούνται σε τρυβλία με καλλιεργητικό υλικό (αρχείο ΕΥΓΟΝΙΑΣ).

Επισημαίνεται ότι ο αριθμός των συλλεγομένων ωαρίων μπορεί να είναι μικρότερος από τον αριθμό των ωοθυλακίων που ανιχνεύονται στο υπερηχογράφημα, διότι μπορεί κάποια ωοθυλάκια να μην περιέχουν ωάριο (σύνδρομο κενού ωοθυλακίου).

Η πιθανότητα να μη ληφθούν ωάρια λόγω τεχνικού σφάλματος είναι αμελητέα σε χέρια έμπειρου γυναικολόγου αναπαραγωγής και έμπειρου εμβρυολόγου. Αντιστρόφως, είναι δυνατόν να συλλεγούν περισσότερα ωάρια, ιδίως εάν ο αριθμός των ωοθυλακίων υπερβαίνει τα 8-10 στην κάθε ωοθήκη. Αυτό οφείλεται στην ίδια την απεικονιστική μέθοδο: η εικόνα του υπερηχογραφήματος έχει δύο διαστάσεις, οπότε είναι αδύνατον να φανεί ένα ωοθυλάκιο που βρίσκεται «πίσω» από το μετρώμενο (όταν όμως το πρώτο ωοθυλάκιο έχει παρακεντηθεί, «εμφανίζεται» το άλλο, το οποίο βρίσκεται πίσω του και επικαλύπτεται απο το πρώτο).

«Ευγονία» - Μονάδα Εξωσωματικής Γονιμοποίησης
Κωσταντίνου Βεντήρη 7 (HILTON), 115 28 Αθήνα

  • Email: info@eugonia.com.gr
  • Τηλ.: 210 723 6333
  • Fax: 210 721 3623

Μέλος σε:
eshre asrm esge

Google Reviews
Covid
Η μονάδα μας λειτουργεί με βάση λεπτομερές πρωτόκολλο ασφαλείας, τηρώντας όλα τα μέτρα προστασίας σύμφωνα με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ και της ΕΑΙΥΑ όσον αφορά τον Covid-19

Φωτογραφικό υλικό

© Copyright 2023 «Ευγονία» - Μονάδα Εξωσωματικής Γονιμοποίησης στην Αθήνα Ανάπτυξη εφαρμογής NetValue. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.
Menu