Η μονάδα μας

Καλωσόρισμα από τον Δρ. Τρύφωνα Λαϊνά

Τρύφων Γ. Λαϊνάς
Διευθυντής της Μονάδας,
Διδάκτωρ Παν/μίου Αθηνών

Αγαπητοί μας φίλοι,

Βασική μας αρχή είναι, ότι, όλες οι γυναίκες έχουν δικαίωμα στην μητρότητα, εφόσον το επιθυμούν. Η υπογονιμότητα, αν και πιο συχνή απ’ ό,τι στο παρελθόν, δεν είναι πλέον εμπόδιο αξεπέραστο. Αυτό που χρειάζεται, είναι υπεύθυνη ενημέρωση, εξατομικευμένη αντιμετώπιση και εφαρμογή των τελευταίων επιστημονικών μεθόδων στην Ιατρικώς Υποβοηθούμενη Αναπαραγωγή (ΙΥΑ).

Ένα στοιχείο που κάνει την «Ευγονία» να ξεχωρίζει, είναι το γεγονός ότι, δεν παρακολουθούμε απλώς τις εξελίξεις, αλλά τις εφαρμόζουμε καθημερινά, αφού τις συνδιαμορφώνουμε με τη συμμετοχή μας στις ομάδες ανάπτυξης των κατευθυντήριων οδηγιών (guidelines) της ESHRE (Ευρωπαϊκή Εταιρεία  Ανθρώπινης Αναπαραγωγής και Εμβρυολογίας).

Η Επιστημονική Ομάδα της Ευγονίας,  με δημοσιεύσεις πρωτοποριακών μελετών σε έγκριτα επιστημονικά περιοδικά, με διαλέξεις μετά από πρόσκληση και ανακοινώσεις σε Διεθνή και Ελληνικά Συνέδρια, δε διαχέει  μόνο  τη σύγχρονη  γνώση, αλλά δεσμεύεται να εφαρμόζει καθημερινά την τεκμηριωμένη διεθνώς ιατρική πρακτική (evidence - based medicine), συμβάλλοντας στην αποτελεσματικότητα και την ασφάλεια των μεθόδων της Εξωσωματικής Γονιμοποίησης.

Τα αποτελέσματα των μελετών μας εξασφαλίζουν κορυφαία ποσοστά επιτυχημένων κυήσεων, τα οποία είναι παρόμοια και σε μερικές περιπτώσεις υψηλότερα από τα αντίστοιχα των πλέον επιστημονικά προβεβλημένων Μονάδων σε Ευρώπη και Αμερική. Μέρος της συμβολής μας είναι η ενημέρωση των ιατρών αλλά και του ευρύτερου κοινού, με τη δημοσίευση του μοναδικού βιβλίου σε επιστημονικό επίπεδο για την Εξωσωματική Γονιμοποίηση που κυκλοφορεί στην Ελλάδα.

Είναι επιλογή μας, να αναπτύσσουμε προσωπικές σχέσεις με κάθε ζευγάρι που ζητά τη βοήθειά μας. Ξέρουμε πολύ καλά ότι, η ψυχολογική υποστήριξη είναι πολύ σημαντική στην ευάλωτη κατάσταση που δημιουργεί η αμφιβολία για το αίσιο αποτέλεσμα. Δεν συμφωνούμε με την επιθετική παρέμβαση που αγνοεί τα δεδομένα κάθε ζευγαριού, αντίθετα τα λαμβάνουμε υπ’ όψιν  προκειμένου να βοηθήσουμε τη φύση να κάνει το έργο της ανεμπόδιστα. Να βοηθήσουμε τα ζευγάρια να αποκτήσουν «το δικό τους παιδί».

Λέω συχνά στους συνεργάτες μου ότι «κάθε ζευγάρι που περνά το κατώφλι μας, ακουμπά την ελπίδα του στα χέρια μας». Αυτό μας δίνει την δύναμη να κάνουμε τα «αδύνατα» δυνατά, για να ανταποκριθούμε σε αυτή την εμπιστοσύνη. Όλη η Ομάδα της «Ευγονίας» συμμετέχει στην αγωνία σας και χαίρεται πραγματικά, με την επιτυχία εγκυμοσύνης σας. Η φιλοσοφία μας και η αγάπη για το ζευγάρι δεν μας επέτρεψε ποτέ να λειτουργήσουμε ψυχρά «επαγγελματικά». Είναι μια βαθιά ανθρώπινη στιγμή, που δεν αποτελεί μέρος της συνηθισμένης ιατρικής πρακτικής, αλλά συνειδητή επιλογή της ομάδας μας που λειτουργεί πάντα με ανθρωπιά και σεβασμό. Μια επιλογή που θα διαπιστώσετε αμέσως από την πρώτη σας επίσκεψη.

Με την ιστοσελίδα αυτή επιχειρούμε να διευκολύνουμε τις επιλογές σας, προσφέροντας βασική γνώση και έγκυρη επιστημονικά πληροφόρηση για θέματα που σχετίζονται άμεσα ή έμμεσα με την υπογονιμότητα και την Εξωσωματική Γονιμοποίηση. Για να γνωρίζετε τα στάδια και τις διαδικασίες της Εξωσωματικής Γονιμοποίησης, τα φάρμακα, την ασφάλεια της μεθόδου για σας και το παιδί σας.

Για να κάνουμε μαζί το όνειρο πραγματικότητα!

 

Τρύφων Γεωργ. Λαϊνάς

Διδάκτωρ Παν/μίου Αθηνών, Γυναικολόγος Αναπαραγωγής,

Διευθυντής Μονάδας Ιατρικώς Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής «Ευγονία».

«Ευγονία» - Μονάδα Εξωσωματικής Γονιμοποίησης
Κωσταντίνου Βεντήρη 7 (HILTON), 115 28 Αθήνα

  • Email: info@eugonia.com.gr
  • Τηλ.: 210 723 6333
  • Fax: 210 721 3623

Μέλος σε:

Φωτογραφικό υλικό

© Copyright 2023 «Ευγονία» - Μονάδα Εξωσωματικής Γονιμοποίησης στην Αθήνα Ανάπτυξη εφαρμογής NetValue. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.