Διακρίσεις

Διεθνείς και άλλες Διακρίσεις

Η Ευγονία βρίσκεται πάντα στην αιχμή των επιστημονικών εξελίξεων, και έχει στο ενεργητικό της μια σειρά διεθνών διακρίσεων, που την κατατάσσουν ανάμεσα στις κορυφαίες Μονάδες Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής παγκοσμίως.

 

Ο κ. Γιώργος Λαϊνάς, γυναικολόγος της Ευγονίας, θα είναι ο επικεφαλής της ESHRE και συγκεκριμένα του Special Interest Group «Αναπαραγωγική Ενδοκρινολογία» για την τριετία (2019-2022).

Η ESHRE (European Society of Human Reproduction and Embryology) αποτελεί έναν οργανισμό παγκόσμιας εμβέλειας που καθορίζει τις εξελίξεις στον ευρύτερο τομέα της Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής διεθνώς.

Η διάκριση αυτή  αποτελεί την διεθνή αναγνώριση του επιστημονικού και κλινικού έργου το οποίο παράγει η Ευγονία τα τελευταία 20 χρόνια δράσης της  και το οποίο έχει ως στόχο την ωφέλεια  κάθε ζευγαριού που εμπιστεύεται στην ομάδα μας  το όνειρό τους για την απόκτηση ενός παιδιού.

Δείτε τα μέλη του ESHRE SIG Reproductive Endocrinology

Δείτε το βιογραφικό του Γεώργιου Λαϊνά

Ο Ιωάννης Σφοντούρης, υπεύθυνος του εμβρυολογικού εργαστηρίου της Ευγονίας, θα είναι ο επικεφαλής του Special Interest Group “Εμβρυολογίας» της ESHRE. Ο εμβρυολόγος της μονάδας θα αποτελέσει τον συντονιστή του γκρουπ, το οποίο απαριθμεί τον μεγαλύτερό αριθμό μελών, για τα επόμενα δύο έτη.

Η εμπλοκή αυτή της μονάδας µας είναι απόδειξη της συνεχούς προσπάθειάς μας όχι μόνο να παρακολουθούμε τις εξελίξεις στον τομέα Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής , αλλά και να συμβάλλουμε στην διαμόρφωσή τους με πρωτοποριακό και αδιάκοπο ερευνητικό έργο.

Μια πολύ σημαντική τιμητική διάκριση έλαβε η  Μονάδα Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής «ΕΥΓΟΝΙΑ»  για την πρόταση που κατέθεσε στο SME Instruments του προγράμματος HORIZON 2020 στη Φάση 1, αναφορικά με τη χρήση AI στην αξιολόγηση εμβρύων,  ενισχύοντας ακόμη περισσότερο την παρουσία της  στον Ελληνικό Ιατρικό Χώρο αλλά και Διεθνώς.

Η πρόταση αυτή αρίστευσε σε όλες τις κατηγορίες αξιολόγησης σε ένα από τα πλέον απαιτητικά  προγράμματα όπου λιγότερο από το 5% των συμμετεχόντων καταφέρνει να διακριθεί.

Το «SME Instruments» του HORIZON 2020 αποτελεί το μεγαλύτερο Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Έρευνας και Καινοτομίας που υπάρχει, με διαθέσιμη χρηματοδότηση που ανέρχεται στο ποσό των 80 Δις €, για την επταετία 2014 – 2020, – Επιπρόσθετα από τις Ιδιωτικές Επενδύσεις τις οποίες μπορούν να προσελκύσουν αυτό το κεφάλαιο.

Η επιστημονική ομάδα της  ΕΥΓΟΝΙΑΣ ήδη εργάζεται για την προετοιμασία της πρότασης την οποία προτίθεται  να καταθέσει για το SME Instruments – Φάση 2, εντός του 2019.

Η Ευγονία είναι Μονάδα Ιατρικώς Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής αδειοδοτημένη από την Εθνική Αρχή Ιατρικώς Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής, με 25 χρόνια εμπειρίας και διαρκούς παρουσίας στην Εξωσωματική Γονιμοποίηση. Συνδυάζοντας άριστα καταρτισμένους Ιατρούς και ένα υπερσύγχρονο  εμβρυολογικό εργαστήριο, είναι σε θέση να προσφέρει υπηρεσίες υψηλού επιπέδου, εφαρμόζοντας εξειδικευμένη θεραπεία και επιτυγχάνοντας  τα υψηλότερα ποσοστά επιτυχίας κύησης.

Η Ευγονία διαθέτει ένα πλούσιο ερευνητικό έργο, με μεγάλο αριθμό δημοσιευμένων μελετών στο χώρο της Εξωσωματικής, σε συνεργασία με ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα της Ελλάδας και του Εξωτερικού.

Ο γυναικολόγος της Ευγονίας κ. Γεώργιος Λαϊνάς εκλέχθηκε συντονιστής (coordinator), της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Ανθρώπινης Αναπαραγωγής και Εμβρυολογίας (ESHRE).

Η εκλογή του έγινε στο business meeting του Special Interest Group, Reproductive Endocrinology (SIG RE) της ESHRE (European Society Human Reproduction and Embryology), στα πλαίσια του πρόσφατου ετήσιου συνεδρίου της ESHRE. Το συνέδριο αυτό διεξήχθη στη Βαρκελώνη από 1 έως 4/7/2018 με συμμετοχή 12.500 εγγεγραμμένων συνέδρων από όλον τον κόσμο.

Ο κ. Γεώργιος Λαϊνάς που δραστηριοποιείται έντονα στα πλαίσια της ESHRE, είναι επίσης μέλος δυο ομάδων εργασίας της ESHRE και συγκεκριμένα των GDG on Ovarian Stimulation in IVF/ICSI και ART Clinical Performance Indicators.

 

Δείτε τα μέλη του ESHRE SIG Reproductive Endocrinology

Δείτε το βιογραφικό του Γεώργιου Γ Λαϊνά

Ο Ιατρός της Ευγονίας Γεώργιος Τ Λαϊνάς εκλέχθηκε για πρώτη φορά μέλος του Special Interest Group Reproductive Endocrinology της ESHRE (European Society of Human Reproduction and Embryology) ως Junior Deputy το 2015, ενώ από το 2017 διατηρεί τη θέση του πλέον ως Senior Deputy. Πρόκειται για θέση υψηλού κύρους και διεθνούς αναγνώρισης με ενεργό συμμετοχή στους Ευρωπαϊκούς Θεσμούς που καθορίζουν την εξέλιξη της Αναπαραγωγικής Ιατρικής σε παγκόσμιο επίπεδο.

Δείτε τα μέλη του ESHRE SIG Reproductive Endocrinology

Δείτε το βιογραφικό του Γεώργιου Γ Λαϊνά

Ο κ. Γεώργιος Λαϊνάς που δραστηριοποιείται έντονα στα πλαίσια της ESHRE, είναι επίσης μέλος δυο ομάδων εργασίας της ESHRE και συγκεκριμένα των GDG on Ovarian Stimulation in IVF/ICSI και ART Clinical Performance Indicators.

Η πρώτη έχει επιφορτιστεί με την ανάπτυξη κατευθυντηρίας οδηγίας για την διέγερση των ωοθηκών (GDG on Ovarian Stimulation in IVF/ICSI). Σε αυτήν τη 15μελη επιστημονική ομάδα εργασίας (Guideline Development Group) της ESHRE, συμμετέχουν ερευνητές με πλούσιο ερευνητικό έργο, καθηγητές σε μεγάλα ευρωπαϊκά Πανεπιστήμια, πρόσωπα παγκοσμίου κύρους, στην εξωσωματική γονιμοποίηση και την αναπαραγωγική ενδοκρινολογία.

Ο Επιστημονικά Υπεύθυνος του Εμβρυολογικού Εργαστηρίου της Ευγονίας κ. Γιάννης Σφοντούρης εκλέχθηκε συντονιστής (coordinator), της ομάδας Εμβρυολογίας της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Ανθρώπινης Αναπαραγωγής και Εμβρυολογίας (ESHRE) και αναλαμβάνει τα καθήκοντα του τον Ιούλιο του 2019.

Η εκλογή του έγινε στο business meeting της Ομάδας Ειδικού Ενδιαφέροντος της ESHRE (European Society Human Reproduction and Embryology), στα πλαίσια του πρόσφατου ετήσιου συνεδρίου της στη Βαρκελώνη στην 1/7/2018.

Δείτε τα μέλη του ESHRE SIG Embryology

Δείτε το βιογραφικό του Γιάννη Σφοντούρη

Ο Δρ Γιάννης Σφοντούρης, Επιστημονικά Υπεύθυνος του Εργαστηρίου Εμβρυολογίας της Ευγονίας έλαβε θέση επίτιμου Επίκουρου Καθηγητή στο Πανεπιστήμιο του Nottingham της Αγγλίας το 2016, και από το 2017 κατέχει τη θέση του Senior Deputy στο Special Interest Group (SIG) Embryology της ESHRE.

Η «ΕΥΓΟΝΙΑ» είναι η πρώτη Μονάδα Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής στην Ελλάδα που πιστοποιείται για το νέο πρότυπο στο χώρο της Υγείας ΕΝ 15224:2012, που αφορά την ασφάλεια των ασθενών, την αποτελεσματικότητα των θεραπειών και την αναβάθμιση των συστημάτων ποιότητας.

Δείτε περισσότερα

Η Ευγονία έχει αναπτύξει μόνιμες ερευνητικές συνεργασίες με ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα της Ελλάδας και του Εξωτερικού, τοποθετώντας μας σε πρωτοποριακή θέση για την εκπόνηση πρωτότυπων ερευνητικών μελετών που μπορούν να βελτιώσουν την υπάρχουσα κλινική πρακτική.

Τα συνεργαζόμενα Πανεπιστήμια είναι: Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, University of Nottingham, University of New South Wales, Barts and the London NHS Trust,

 

Η επιστημονική ομάδα της Ευγονίας, σε συνεργασία με το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, ανέπτυξε πρωτοποριακή θεραπεία του σοβαρού συνδρόμου υπερδιέγερσης των ωοθηκών (ΣΥΩ), εκμηδενίζοντας το κίνδυνο επιπλοκών, με ασφάλεια και αποτελεσματικότητα για όλες τις γυναίκες, σύμφωνα με πέντε δημοσιευμένες μελέτες μας. Η θεραπεία καθιερώθηκε διεθνώς ως τριτοβάθμιο επίπεδο αντιμετώπισης του ΣΥΩ, και αποτελεί τη μοναδική διαθέσιμη θεραπεία του ΣΥΩ παγκοσμίως.

Δείτε περισσότερα

Η Ευγονία είναι μια από τις ελάχιστες ιδιωτικές ΜΙΥΑ με πλούσιο ερευνητικό έργο διεθνούς αναγνώρισης, σε συνεργασία με ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα της Ελλάδας και του Εξωτερικού. Συνδιαμορφώνουμε τις παγκόσμιες επιστημονικές εξελίξεις στη θεραπεία της υπογονιμότητας, παράγοντας πρωτοποριακό ερευνητικό έργο, δημοσιεύοντας πρωτότυπες κλινικές μελέτες σε έγκριτα επιστημονικά περιοδικά και παρουσιάζοντας τα ευρήματά μας σε διεθνή επιστημονικά συνέδρια .

Δείτε περισσότερα για το ερευνητικό μας έργο

Η αντιμετώπιση της υπογονιμότητας δεν πρέπει να είναι πανομοιότυπη και άκαμπτη για όλους. Για αυτό το λόγο η θεραπευτική αντιμετώπιση στην Ευγονία σχεδιάζεται με εξατομικευμένα κριτήρια και με βάση τις ξεχωριστές ανάγκες κάθε ζευγαριού, στοχεύοντας στη μείωση της σωματικής επιβάρυνσης και στη μεγιστοποίηση των ποσοστών επιτυχίας.

Δείτε περισσότερα

 

«Ευγονία» - Μονάδα Εξωσωματικής Γονιμοποίησης
Κωσταντίνου Βεντήρη 7 (HILTON), 115 28 Αθήνα

  • Email: info@eugonia.com.gr
  • Τηλ.: 210 723 6333
  • Fax: 210 721 3623

Μέλος σε:

Φωτογραφικό υλικό

© Copyright 2023 «Ευγονία» - Μονάδα Εξωσωματικής Γονιμοποίησης στην Αθήνα Ανάπτυξη εφαρμογής NetValue. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.