Menu

Εξωσωματική IVF

Δωρεά ωαρίων (πληροφορίες για Λήπτριες)

Image

Η «Ευγονία» διαθέτει ένα πολύ επιτυχημένο πρόγραμμα δωρεάς ωαρίων, βασισμένο τόσο σε επιστημονικά κριτήρια, όσο και σε αυστηρά πρότυπα ηθικής και δεοντολογίας, με απόλυτο σεβασμό στην Ελληνική Νομοθεσία. Η διαδικασία αυτή προτείνεται πάντα σε περιπτώσεις, στις οποίες δεν μπορούν να εφαρμοσθούν άλλες μέθοδοι Εξωσωματικής Γονιμοποίησης.

Το πρόγραμμά μας είναι εστιασμένο στην ασθενή, διαφέροντας σημαντικά από άλλα προγραμμάτα δωρεάς μαζικής κλίμακας. Αυτό αντανακλάται και στα κορυφαία ποσοστά επιτυχίας της Μονάδας.

Για κάθε ζευγάρι που επισκέπτεται τη Μονάδα μας, η επιλογή της λήψης ωαρίων από δωρεά, ως μεθόδος Εξωσωματικής Γονιμοποίησης αποτελεί μια δύσκολη και περίπλοκη απόφαση. Η ομάδα της Ευγονίας, κατανοώντας πλήρως την περιπλοκότητα αυτής της απόφασης, θα σταθεί δίπλα σας σε αυτή τη σημαντική στιγμή και θα στηρίξει την επιλογή σας.
Διαδικασία δωρεάς για τους λήπτες
1. Αξιολόγηση, ενημέρωση και συμβουλευτική

Στην 1η συνάντηση που θα έχετε μαζί μας, θα συμπληρώσουμε ένα λεπτομερές ιστορικό. Στη συνέχεια θα συζητήσετε με τον Διευθυντή της μονάδας για την προοπτική της δωρεάς, την κατάλληλη θεραπευτική προσέγγιση και το πρωτόκολλο φαρμακευτικής προετοιμασίας αφού γίνει πλήρης κλινική αξιολόγηση.

Θα ενημερωθείτε για το νομοθετικό πλαίσιο, την προετοιμασία και τις εξετάσεις της δωρήτριας, θα πάρετε πληροφορίες και οδηγίες για την δική σας αγωγή αλλά και συνολικά για την διαδικασία από την υπεύθυνη του προγράμματος δωρεών.

Επιπλέον, αν το επιθυμείτε μπορείτε να ζητήσετε ραντεβού με την ψυχολόγο μας. Στόχος μας είναι να βοηθήσουμε το ζευγάρι να εξετάσει και να λάβει υπόψη του όλες τις πιθανές επιπτώσεις που μπορεί να έχει η προτεινόμενη θεραπεία, στους ίδιους, στην οικογένειά τους αλλά και στο παιδί που θα γεννηθεί ως αποτέλεσμα της θεραπείας αυτής.

2. Κύκλος προετοιμασίας και θεραπείας

Για να μεγιστοποιήσουμε την πιθανότητα επιτυχίας, θα υποβληθείτε σε συγκεκριμένες εξετάσεις που θα σας προτείνουμε ανάλογα με το ιστορικό σας.

Είναι σημαντικό για την λήπτρια να έχει προετοιμαστεί με την κατάλληλη θεραπεία,  ώστε να συγχρονιστεί το ενδομήτριό της με τα γονιμοποιημένα ωάρια και η εμβρυομεταφορά να συμπέσει με το παράθυρο εμφύτευσης. Ο κύκλος θεραπείας για τον συγχρονισμό της προσπάθειας δημιουργεί το κατάλληλο περιβάλλον για την υποδοχή των εμβρύων. Ο κύκλος με ορμονική θεραπεία υποκατάστασης αποτελεί ιδανική λύση. Οι θεραπείες ξεκινούν βάσει περιόδου και περιλαμβάνουν χάπια και ενέσεις.

3. Το εργαστηριακό στάδιο

Το εργαστηριακό στάδιο αφορά τη γονιμοποίηση των ωαρίων με το σπέρμα του συντρόφου/συζύγου και την καλλιέργεια των εμβρύων στο εργαστήριο για 2-5 ημέρες.

Η όλη διαδικασία ολοκληρώνεται με τη μεταφορά των εμβρύων στην κοιλότητα της μήτρας της λήπτριας.  Τα υπεράριθμα έμβρυα καταψύχονται και φυλάσσονται στην Τράπεζα Κρυοσυντήρησης της Ευγονίας για μελλοντική χρήση από το ζευγάρι.

Ποιές γυναίκες χρειάζονται δωρεά ωαρίων
Νομοθεσία
Ποιες μπορούν να γίνουν δεκτές ως δότριες
Αξιολόγηση και εξετάσεις της δότριας
Σταστιστικά στοιχεία από την ΕΑΙΥΑ για την δωρεά στην Ελλάδα

«Ευγονία» - Μονάδα Εξωσωματικής Γονιμοποίησης
Κωσταντίνου Βεντήρη 7 (HILTON), 115 28 Αθήνα

  • Email: info@eugonia.com.gr
  • Τηλ.: 210 723 6333
  • Fax: 210 721 3623

Μέλος σε:
eshre asrm esge

Google Reviews
Covid
Η μονάδα μας λειτουργεί με βάση λεπτομερές πρωτόκολλο ασφαλείας, τηρώντας όλα τα μέτρα προστασίας σύμφωνα με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ και της ΕΑΙΥΑ όσον αφορά τον Covid-19

Φωτογραφικό υλικό

© Copyright 2024 «Ευγονία» - Μονάδα Εξωσωματικής Γονιμοποίησης στην Αθήνα Ανάπτυξη εφαρμογής NetValue. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.
Menu