Το ερευνητικό μας έργο

Έρευνα στην εξωσωματική

Η επιστημονική ομάδα της «Ευγονίας» με επικεφαλής τον Δρα Τρύφωνα Γ. Λαϊνά έχει να επιδείξει πλούσιο ερευνητικό έργο σε μορφή δημοσιευμένων άρθρων (μελετών) σε έγκριτα διεθνή επιστημονικά περιοδικά ή ελεύθερων ανακοινώσεων σε διεθνή και ελληνικά συνέδρια. Μεγάλο μέρος βρίσκεται στο στάδιο της επεξεργασίας και συγγραφής.

Πρωτοποριακό Ερευνητικό Έργο

Η επιστημονική ομάδα της «Ευγονίας», με επικεφαλής τον Δρ Λαϊνά, αριθμούν ήδη μια εκτενή σειρά δημοσιευμένων άρθρων σε έγκριτα επιστημονικά περιοδικά εξειδικευμένα στην Ανθρώπινη Αναπαραγωγή και Εξωσωματική Γονιμοποίηση.

Συγκεκριμένα, έχουμε δημοσιεύσει τη μεγαλύτερη μελέτη που υπάρχει στην παγκόσμια βιβλιογραφία για τις γυναίκες με πτωχή ανταπόκριση των ωοθηκών (poor responders). Ο αριθμός των γυναικών που συμπεριελήφθησαν σ' αυτή την ειδική μελέτη είναι κατά πολύ μεγαλύτερος των αντίστοιχων δημοσιευμένων μελετών της βιβλιογραφίας. Δείχνει ότι η εφαρμογή του νέου φαρμακευτικού πρωτοκόλλου έχει στατιστικώς σημαντικά υψηλότερα ποσοστά επιτυχίας και είναι δημοσιευμένη στο περιοδικό Human Reproduction επίσημο περιοδικό της ESHRE.

Επίσης, σε πρόσφατη μελέτη μας, η οποία είναι η μεγαλύτερη διεθνώς όσον αφορά τον αριθμό ασθενών με σύνδρομο πολυκυστικών ωοθηκών, δείχνουμε ότι η χρήση ευέλικτου πρωτοκόλλου GnRH ανταγωνιστή οδηγεί σε στατιστικώς σημαντική μείωση της εμφάνισης σοβαρού συνδρόμου υπερδιέγερσης ωοθηκών (ΣΥΩ) κατά 20%, σε σύγκριση με το μακρό πρωτόκολλο, χωρίς ταυτόχρονη μείωση των ποσοστών κύησης.

Ακόμη, πετύχαμε αποτελεσματική και ασφαλή αντιμετώπιση, καθώς και γέννηση υγιών μωρών, στην περίπτωση εγκατεστημένου σοβαρού συνδρόμου υπερδιέγερσης ωοθηκών. Η μελέτη μας για την αντιμετώπιση του σοβαρού Σ.Υ.Ω. χαρακτηρίστηκε από τους reviewers των επιστημονικών περιοδικών σαν παγκόσμια πρωτοτυπία. Η ασφάλεια και αποτελεσματικότητα της μεθόδου ανατρέπει τα μέχρι σήμερα δεδομένα αφού ισχύει το δόγμα ότι η μόνη ασφαλής πρόληψη για το Σ.Υ.Ω. είναι η ακύρωση του κύκλου που βεβαίως είχε ψυχολογικά και οικονομικά επακόλουθα.

Τέλος, σε πρόσφατη πρωτότυπη μελέτη μας δείξαμε ότι η εφαρμογή του Φυσικού Κύκλου οδηγεί σε υψηλότερα ποσοστά γεννήσεων συγκριτικά με τα παραδοσιακά πρωτόκολλα σε γυναίκες με πτωχή ανταπόκριση των ωοθηκών.

Στην «Ευγονία» πιστεύουμε ότι μόνο μέσω της έρευνας και της διαρκούς αναζήτησης μπορεί να επέλθει πρόοδος και αύξηση των ποσοστών επιτυχίας στον χώρο της Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής.

 

 

«Ευγονία» - Μονάδα Εξωσωματικής Γονιμοποίησης
Κωσταντίνου Βεντήρη 7 (HILTON), 115 28 Αθήνα

  • Email: info@eugonia.com.gr
  • Τηλ.: 210 723 6333
  • Fax: 210 721 3623

Μέλος σε:

Φωτογραφικό υλικό

© Copyright 2021 «Ευγονία» - Μονάδα Εξωσωματικής Γονιμοποίησης στην Αθήνα Ανάπτυξη εφαρμογής NetValue. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.