Blog

Previous Next

Η ομάδα της Ευγονίας βρέθηκε πριν λίγες μέρες στη Λάρισα όπου διοργανώθηκε το 2ο Συνέδριο Αναπαραγωγικής Ιατρικής Κεντρικής Ελλάδος. Σκοπός του συνεδρίου, που διοργανώθηκε από την Ελληνική Εταιρεία Διατήρησης Αναπαραγωγής είναι να συμβάλλει στη συνεχή ενημέρωση και εκπαίδευση με τη συμμετοχή διακεκριμένων ομιλητών από την Ελλάδα και το Εξωτερικό, καθώς και να συζητηθούν τα νεώτερα δεδομένα στον τομέα της Αναπαραγωγικής Ιατρικής.

Πάντα κοντά στις εξελίξεις και τα δρώμενα στην υποβοηθούμενη αναπαραγωγή, η μονάδα μας βρίσκεται στη Νίκαια της Γαλλίας συμμετέχοντας στο Campus της ESHRE - European Society of Human Reproduction and Embryology με θέμα: « The Holy Grail of gamete and embryo assessment».

Ο ιατρός Γιώργος Λαϊνάς έδωσε στις 29-30 Σεπτεμβρίου δύο διαλέξεις ως προσκεκλημένος του Μεταπτυχιακού Προγράμματος Σπουδών ''Ανθρώπινη Αναπαραγωγή'' του Τμήματος Ιατρικής του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης με Επιστημονικό Υπεύθυνο τον Καθηγητή Ιατρικής κ. Νικολέττο.

Τα θέματα των διαλέξεών αφορούσαν τον Φυσικό Κύκλο στην Εξωσωματική και τη χορήγηση GnRH Αγωνιστή για την πρόκληση τελικής ωρίμανσης των ωοθυλακίων.

Ο κ. Γιώργος Λαϊνάς, Deputy του SIG (Special Interest Group) Reproductive Endocrinology της ESHRE - European Society of Human Reproduction and Embryology, με μεγάλη χαρά θα συμμετάσχει στο Campus της που θα πραγματοποιηθεί σε λίγες μέρες στην Κοπεγχάγη της Δανίας.
Ο γιατρός της Ευγονίας, θα βρίσκεται για το διήμερο 25-26\10 στο Campus με θέμα: "Optimizing fertility preservation for women"., που σκοπό έχει την παρουσίαση των νεότερων δεδομένων στη διατήρηση γονιμότητας σε γυναίκες με καρκίνο, δίνοντας έμφαση στις χειρουργικές και εργαστηριακές προσεγγίσεις.

Με ιδιαίτερη χαρά και τιμή η Ευγονία συμμετείχε στο συνέδριο ''Νεότερα Δεδομένα στην Υπογονιμότητα και Υποβοηθούμενη Αναπαραγωγή'' που διοργανώθηκε από την Ελληνική Εταιρεία Γονιμότητας και Στειρότητας με τη συνεργασία της Μονάδας Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής, Μαιευτικής και Γυναικολογικής Κλινικής, Π.Γ.Ν.Ι στα Ιωάννινα, στις 14-16 Σεπτεμβρίου.

Ο κος Γιώργος Λαϊνάς (Senior Deputy SIG Reproductive Endocrinology, ESHRE) μαζί με τα υπόλοιπα μέλη της ομάδας της Ευρωπαϊκής Εταιρίας Αναπαραγωγής (ESHRE) που έχουν επιλεγεί για την δημιουργία και ανάπτυξη κατευθυντήριων γραμμών στον τομέα της διέγερσης των ωοθηκών παγκοσμίως. Γενεύη, 2017.

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το συνέδριο στα Γιάννενα με θέμα «Νεότερα δεδομένα στην υπογονιμότητα και Υποβοηθούμενη Αναπαραγωγή». Η μονάδα μας ήταν παρούσα με την συμμετοχή δύο από τους γιατρούς μας. Ο γιατρός Τρύφων Λαϊνάς συμμετείχε το Σάββατο 15 Σεπτεμβρίου στο προεδρείο της στρογγυλής τραπέζης με θέμα «Ενδοσκόπηση-Υπογονιμότητα» ενώ ο γιατρός Γιώργος Λαϊνάς έδωσε ομιλία την Κυριακή 16 Σεπτεμβρίου με θέμα: «Scratching και υστεροσκόπηση»

Η Ευγονία προκρίθηκε στον δεύτερο γύρο για τα βραβεία Innostars 2018 έχοντας ως ανταγωνιστές διεθνείς μονάδες ιατρικής, παγκοσμίου κύρους, ενώ η αξιολόγηση όλων των προτάσεων έγινε από τρεις ανεξάρτητους κριτές- εκπροσώπους της ιατρικής αλλά και της αγοράς. H καινοτόμα πρόταση που υποβλήθηκε από την Ευγονία έχει να κάνει με τη δημιουργία ψηφιακής εφαρμογής που να μπορεί να προβλέψει με ακρίβεια την ύπαρξη σοβαρού συνδρόμου υπερδιέγερσης ωοθηκών σε γυναίκες υψηλού κινδύνου που υποβάλλονται σε θεραπεία εξωσωματικής γονιμοποίησης.

Η Ευγονία γίνεται η πρώτη μονάδα εξωσωματικής γονιμοποίησης παγκοσμίως που διαθέτει στο ανθρώπινο δυναμικό της δύο συντονιστές (co-ordinators) στους πιο νευραλγικούς τομείς της ESHRE, οι οποίοι καθορίζουν την πορεία των παγκόσμιων εξελίξεων στην εξωσωματική γονιμοποίηση.

Ο γυναικολόγος της Ευγονίας κ. Γιώργος Λαϊνάς θα είναι ο μέλλων συντονιστής (co-ordinator) στον τομέα της αναπαραγωγικής ενδοκρινολογίας στo Special Interest Group, Reproductive endocrinology (SIG-RE) της ESHRE (European Society Human Reproduction and Embryology) ενώ ο εμβρυολόγος της Ευγονίας κ. Γιάννης Σφοντούρης θα είναι ο συντονιστής (co-ordinator) στον τομέα της αναπαραγωγικής εμβρυολογίας (SIG-Embryology) από τον Ιούνιο του2019.

Η άμεση εμπλοκή της Ευγονίας στις διεθνείς ερευνητικές εξελίξεις έχει ως αποτέλεσμα την άμεση ωφέλεια του κάθε ζευγαριού που εμπιστεύεται στην ομάδα μας  στην πραγματοποίηση του ονείρου του για τη δημιουργία της δικής του οικογένειας.

Ο Δρ. Γιώργος Λαϊνάς ως senior deputy της 5μελους steering committee του Special Interest Group Reproductive Endocrinology της ESHRE έδωσε διάλεξη με θέμα “Hysteroscopy and endometrial scratching”, ενώ προήδρευσε στην 5η συνεδρία :« New approaches to luteal phase support after IVF». Το συγκεκριμένο συμπόσιο διοργανώθηκε από την ομάδα ειδικού ενδιαφέροντος της αναπαραγωγικής ενδοκρινολογίας της ESHRE, που είναι ο μεγαλύτερος οργανισμός για την ανθρώπινη αναπαραγωγή και εμβρυολογία παγκοσμίως.

«Ευγονία» - Μονάδα Εξωσωματικής Γονιμοποίησης
Κωσταντίνου Βεντήρη 7 (HILTON), 115 28 Αθήνα

  • Email: info@eugonia.com.gr
  • Τηλ.: 210 723 6333
  • Fax: 210 721 3623

Μέλος σε:

Φωτογραφικό υλικό

© Copyright 2018 «Ευγονία» - Μονάδα Εξωσωματικής Γονιμοποίησης στην Αθήνα Ανάπτυξη εφαρμογής NetValue. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.