Blog

Ο Ιωάννης Σφοντούρης, υπεύθυνος του εμβρυολογικού εργαστηρίου της Ευγονίας, θα είναι ο επικεφαλής του Special Interest Group “Εμβρυολογίας» της ESHRE. Ο εμβρυολόγος της μονάδας θα αποτελέσει τον συντονιστή του γκρουπ, το οποίο απαριθμεί τον μεγαλύτερό αριθμό μελών, για τα επόμενα δύο έτη.

Η εμπλοκή αυτή της μονάδας µας είναι απόδειξη της συνεχούς προσπάθειάς μας όχι μόνο να παρακολουθούμε τις εξελίξεις στον τομέα Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής , αλλά και να συμβάλλουμε στην διαμόρφωσή τους με πρωτοποριακό και αδιάκοπο ερευνητικό έργο.

Μια πολύ σημαντική τιμητική διάκριση έλαβε η  Μονάδα Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής «ΕΥΓΟΝΙΑ»  για την πρόταση που κατέθεσε στο SME Instruments του προγράμματος HORIZON 2020 στη Φάση 1, αναφορικά με τη χρήση AI στην αξιολόγηση εμβρύων,  ενισχύοντας ακόμη περισσότερο την παρουσία της  στον Ελληνικό Ιατρικό Χώρο αλλά και Διεθνώς.

Η πρόταση αυτή αρίστευσε σε όλες τις κατηγορίες αξιολόγησης σε ένα από τα πλέον απαιτητικά  προγράμματα όπου λιγότερο από το 5% των συμμετεχόντων καταφέρνει να διακριθεί.

Το «SME Instruments» του HORIZON 2020 αποτελεί το μεγαλύτερο Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Έρευνας και Καινοτομίας που υπάρχει, με διαθέσιμη χρηματοδότηση που ανέρχεται στο ποσό των 80 Δις €, για την επταετία 2014 – 2020, – Επιπρόσθετα από τις Ιδιωτικές Επενδύσεις τις οποίες μπορούν να προσελκύσουν αυτό το κεφάλαιο.

Η επιστημονική ομάδα της  ΕΥΓΟΝΙΑΣ ήδη εργάζεται για την προετοιμασία της πρότασης την οποία προτίθεται  να καταθέσει για το SME Instruments – Φάση 2, εντός του 2019.

Η Ευγονία είναι Μονάδα Ιατρικώς Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής αδειοδοτημένη από την Εθνική Αρχή Ιατρικώς Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής, με 25 χρόνια εμπειρίας και διαρκούς παρουσίας στην Εξωσωματική Γονιμοποίηση. Συνδυάζοντας άριστα καταρτισμένους Ιατρούς και ένα υπερσύγχρονο  εμβρυολογικό εργαστήριο, είναι σε θέση να προσφέρει υπηρεσίες υψηλού επιπέδου, εφαρμόζοντας εξειδικευμένη θεραπεία και επιτυγχάνοντας  τα υψηλότερα ποσοστά επιτυχίας κύησης.

Η Ευγονία διαθέτει ένα πλούσιο ερευνητικό έργο, με μεγάλο αριθμό δημοσιευμένων μελετών στο χώρο της Εξωσωματικής, σε συνεργασία με ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα της Ελλάδας και του Εξωτερικού.

Ο κ. Γιώργος Λαϊνάς, γυναικολόγος της Ευγονίας, θα είναι ο επικεφαλής της ESHRE και συγκεκριμένα του Special Interest Group «Αναπαραγωγική Ενδοκρινολογία» για τα επόμενα δύο χρόνια (2019-2021) .

Η ESHRE (European Society of Human Reproduction and Embryology) αποτελεί έναν οργανισμό παγκόσμιας εμβέλειας που καθορίζει τις εξελίξεις στον ευρύτερο τομέα της Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής διεθνώς.

Η διάκριση αυτή  αποτελεί την διεθνή αναγνώριση του επιστημονικού και κλινικού έργου το οποίο παράγει η Ευγονία τα τελευταία 20 χρόνια δράσης της  και το οποίο έχει ως στόχο την ωφέλεια  κάθε ζευγαριού που εμπιστεύεται στην ομάδα μας  το όνειρό τους για την απόκτηση ενός παιδιού.

Όπως  κάθε χρόνο, έτσι και φέτος θα πραγματοποιηθεί το συνέδριο της ESHRE (Ευρωπαϊκή Εταιρεία Ανθρώπινης Αναπαραγωγής και Εμβρυολογίας)  στις 23-26 Ιουνίου. Ο τόπος διεξαγωγής του θα είναι η Βιέννη και πρόκειται να συμμετάσχουν πλήθος επιστημόνων παγκοσμίως.

Ο γυναικολόγος της Ευγονίας και co-ordinator του SIG- Reproductive Endrocrinology της ESHRE,Γιώργος Λαϊνάς έλαβε τιμητική πρόσκληση να προεδρεύσει στο συμπόσιο που θα διοργανωθεί στο  Μπιλπάο στις 23-24 Μαΐου.

Ο υπεύθυνος του εμβρυολογικού εργαστηρίου και  μέλος του Special Interest Group Εμβρυολογίας της ESHRE, Ιωάννης Σφοντούρης , παρευρέθη προ ολίγων ημερών στο  Campus της ESHRE που διεξήχθη στο Salzburg της Αυστρίας. Το θέμα του Campus ήταν: «The impact of physical and chemical factors on human embryo culture» και σκοπός του ήταν να συζητηθούν πως λειτουργούν τα καλλιεργητικά μέσα και ποιοι παράγοντες επιδρούν στην in vitro ανάπτυξη των ανθρώπινων εμβρύων. Ο εμβρυολόγος της Ευγονίας είχε ομιλία με  θέμα: “Sequential, single step or splitting?”και συμμετείχε στο προεδρείο δυο συνεδρίων.

Previous Next

Η ομάδα της Ευγονίας βρέθηκε πριν λίγες μέρες στη Λάρισα όπου διοργανώθηκε το 2ο Συνέδριο Αναπαραγωγικής Ιατρικής Κεντρικής Ελλάδος. Σκοπός του συνεδρίου, που διοργανώθηκε από την Ελληνική Εταιρεία Διατήρησης Αναπαραγωγής είναι να συμβάλλει στη συνεχή ενημέρωση και εκπαίδευση με τη συμμετοχή διακεκριμένων ομιλητών από την Ελλάδα και το Εξωτερικό, καθώς και να συζητηθούν τα νεώτερα δεδομένα στον τομέα της Αναπαραγωγικής Ιατρικής.

Πάντα κοντά στις εξελίξεις και τα δρώμενα στην υποβοηθούμενη αναπαραγωγή, η μονάδα μας βρίσκεται στη Νίκαια της Γαλλίας συμμετέχοντας στο Campus της ESHRE - European Society of Human Reproduction and Embryology με θέμα: « The Holy Grail of gamete and embryo assessment».

Ο ιατρός Γιώργος Λαϊνάς έδωσε στις 29-30 Σεπτεμβρίου δύο διαλέξεις ως προσκεκλημένος του Μεταπτυχιακού Προγράμματος Σπουδών ''Ανθρώπινη Αναπαραγωγή'' του Τμήματος Ιατρικής του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης με Επιστημονικό Υπεύθυνο τον Καθηγητή Ιατρικής κ. Νικολέττο.

Τα θέματα των διαλέξεών αφορούσαν τον Φυσικό Κύκλο στην Εξωσωματική και τη χορήγηση GnRH Αγωνιστή για την πρόκληση τελικής ωρίμανσης των ωοθυλακίων.

Ο κ. Γιώργος Λαϊνάς, Deputy του SIG (Special Interest Group) Reproductive Endocrinology της ESHRE - European Society of Human Reproduction and Embryology, με μεγάλη χαρά θα συμμετάσχει στο Campus της που θα πραγματοποιηθεί σε λίγες μέρες στην Κοπεγχάγη της Δανίας.
Ο γιατρός της Ευγονίας, θα βρίσκεται για το διήμερο 25-26\10 στο Campus με θέμα: "Optimizing fertility preservation for women"., που σκοπό έχει την παρουσίαση των νεότερων δεδομένων στη διατήρηση γονιμότητας σε γυναίκες με καρκίνο, δίνοντας έμφαση στις χειρουργικές και εργαστηριακές προσεγγίσεις.

«Ευγονία» - Μονάδα Εξωσωματικής Γονιμοποίησης
Κωσταντίνου Βεντήρη 7 (HILTON), 115 28 Αθήνα

  • Email: info@eugonia.com.gr
  • Τηλ.: 210 723 6333
  • Fax: 210 721 3623

Μέλος σε:

Φωτογραφικό υλικό

© Copyright 2019 «Ευγονία» - Μονάδα Εξωσωματικής Γονιμοποίησης στην Αθήνα Ανάπτυξη εφαρμογής NetValue. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.