Εξωσωματική IVF

Δωρεά ωαρίων

Η Ευγονία διαθέτει  ένα επιτυχημένο και εξειδικευμένο πρόγραμμα δωρεάς ωαρίων, βασισμένο σε αυστηρά πρότυπα ηθικής και δεοντολογίας. Το πρόγραμμα μας εστιάζεται στην ασθενή, αποφεύγοντας το προφίλ προγραμμάτων δωρεάς μαζικής κλίμακας. Αυτό αντανακλάται και στα κορυφαία ποσοστά επιτυχίας της Μονάδας.

Ποιές γυναίκες χρειάζονται δωρεά ωαρίων

Αξιολόγηση και εξετάσεις της δότριας

Νομοθεσία

Διαδικασία δωρεάς

Ποιες γυναίκες χρειάζονται δωρεά ωαρίων

Είναι γνωστό ότι ορισμένες γυναίκες δεν έχουν την δυνατότητα να παραγάγουν δικά τους ωάρια. Οι γυναίκες αυτές δεν έχουν άλλον τρόπο για να τεκνοποιήσουν, παρά μόνον την δωρεά ωαρίου. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να υποβληθούν σε εξωσωματική γονιμοποίηση, κατά την οποία θα χρησιμοποιηθεί το σπέρμα του συζύγου τους, με ωάρια κάποιας άλλης γυναίκας.  Η δωρεά ωαρίων αφορά την διάθεση όλων των ληφθέντων ωαρίων από ανώνυμη δότρια για χρήση από μία ή περισσότερες ανώνυμες λήπτριες.

Στην κατηγορία αυτή βρίσκονται:

 • γυναίκες οι οποίες για κάποιο λόγο έχουν χάσει τις ωοθήκες τους,
 • γυναίκες που έχουν υποστεί ακτινοθεραπεία ή χημειοθεραπεία,
 • νεαρές γυναίκες σε πρόωρη εμμηνόπαυση,
 • γυναίκες των οποίων οι ωοθήκες δεν ανταποκρίνονται ούτε σε ιδιαίτερα υψηλές δόσεις διεγερτικών φαρμάκων.

 

Αξιολόγηση και εξετάσεις της δωρήτριας

Πραγματοποιούμε ενδελεχή αξιολόγηση όλων των υποψήφιων δωρητριών, και μόνο αυτές που είναι ιατρικά και ψυχολογικά υγιείς γίνονται δεκτές στο πρόγραμμα. Επίσης, καταβάλλουμε κάθε προσπάθεια να αντιστοιχίσουμε τα χαρακτηριστικά της δωρήτριας με τα δικά σας στο μεγαλύτερο δυνατό βαθμό.

Συγκεκριμένα, στην Ευγονία οι δωρήτριες αξιολογούνται με βάση το προσωπικό και το ιατρικό τους ιστορικό από ομάδα ειδικών.

 • Στην πρώτη συνάντηση γίνεται λεπτομερής λήψη ιστορικού από την υπεύθυνη του προγράμματος δωρεών.
 • Κατά τον βασικό έλεγχο από τον υπεύθυνο γιατρό αναπαραγωγής σημαντική προϋπόθεση είναι η εκτίμηση των ωοθηκικών εφεδρειών αλλά και τα επίπεδα των ορμονών.
 • Στη συνέχεια, σε συνεργασία με τον γενετιστή εξετάζεται με λεπτομέρεια το οικογενειακό ιστορικό κληρονομικών διαταραχών και συστήνονται εξειδικευμένες εξετάσεις όπως για παράδειγμα:
  Κυστική ίνωση (έως 99% των μεταλλάξεων του γονιδίου CFTR), ευαίσθητο Χ χρωμόσωμα, α,β και δβ -θαλασσαιμία, νωτιαία μυική ατροφία (εξώνια 7 και 8), μη συνδρομική βαρηκοΐα (μεταλλάξεις 35delG and L90p), καρυότυπος.
 • Επίσης οι δωρήτριες ωαρίων υποβάλλονται σε περαιτέρω έλεγχο,( εξετάσεις για σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα, προγεννητικό έλεγχο, μοριακοί έλεγχοι για ηπατίτιδες και HIV ) υπερβαίνοντας κατά πολύ τις υποχρεωτικές από το νόμο εξετάσεις.
 • Οι δωρήτριες ωαρίων, καθώς και οι αποδέκτες, έχουν τη δυνατότητα για ραντεβού με εξειδικευμένο ψυχολόγο της Μονάδας, εάν το επιθυμούν.

Τέλος, σημαντική παράμετρος στα προγράμματα δωρεών είναι η πλήρης ενημέρωση των υποψήφιων σχετικά με την διαδικασία της εξωσωματικής γονιμοποίησης, τους πιθανούς κινδύνους και την νομοθεσία.

 

Εάν ενδιαφέρεστε να γίνετε δότρια ωαρίων και είστε κάτω των 35 ετών (απαραίτητη προϋπόθεση σύμφωνα με την νομοθεσία),  μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας.

 

«Ευγονία» - Μονάδα Εξωσωματικής Γονιμοποίησης
Κωσταντίνου Βεντήρη 7 (HILTON), 115 28 Αθήνα

 • Email: info@eugonia.com.gr
 • Τηλ.: 210 723 6333
 • Fax: 210 721 3623

Μέλος σε:

Φωτογραφικό υλικό

© Copyright 2019 «Ευγονία» - Μονάδα Εξωσωματικής Γονιμοποίησης στην Αθήνα Ανάπτυξη εφαρμογής NetValue. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.