Η ομάδα μας

Η «Ευγονία» στηρίζει την επιστημονική της επάρκεια και αποτελεσματικότητα στη δύναμη της ομάδας της. Για το λόγο αυτό στελεχώνεται από:

 • Κλινικούς ιατρούς – γυναικολόγους με πολυετή πείρα σε όλους τους τομείς μελέτης και θεραπείας της υπογονιμότητας και με εξειδίκευση στην εξωσωματική γονιμοποίηση, στην αναπαραγωγική ενδοκρινολογία και χειρουργική, στην υστεροσκοπική και στην laser στην λαπαροσκοπική χειρουργική.
 • Εμβρυολόγους με μακρόχρονη εμπειρία, με θητεία στα καλύτερα κέντρα του εξωτερικού και εξειδίκευση στις νέες τεχνικές όπως η μικρογονιμοποίηση (ICSI), FNA, TESE, assisted hatcing, βλαστοκύστες, βιοψία βλαστομεριδίων για προεμφυτευτική γενετική διάγνωση, κατάψυξη ωαρίων.
 • Μαίες με εξειδίκευση στην εξωσωματική γονιμοποίηση και πολυετή πείρα στον τομέα.
 • Πεπειραμένους ιατρούς αναισθησιολόγους.
 • Ψυχολόγο με μεταπτυχιακή εκπαίδευση.
 • Διοικητικό προσωπικό και Γραμματεία με υψηλό επαγγελματισμό.

 

Η "ιδανική" επιστημονική ομάδα της Ευγονίας εγγυάται την επιτυχία!

 • Η εξωσωματική γονιμοποίηση είναι μια πολύπλοκη διαδικασία, και αφορά συγκεκριμένα επιμέρους στάδια στα οποία εμπλέκονται επιστήμονες διαφορετικών ειδικοτήτων. Προϋποθέτει λοιπόν ομαδική προσπάθεια.
 • Ο γυναικολόγος είναι υπεύθυνος για το κλινικό μέρος, που αφορά την παρακολούθηση της γυναίκας, το σχεδιασμό εξατομικευμένου πρωτοκόλλου ωοθηκικής διέγερσης με σκοπό την ανάπτυξη και ωρίμανση των ωαρίων, την ωοληψία και την εμβρυομεταφορά.
 • Από τη μεριά του, ο εμβρυολόγος είναι υπεύθυνος για το εργαστηριακό μέρος, που περιλαμβάνει τη συλλογή και προετοιμασία των ωαρίων και σπερματοζωαρίων, τη γονιμοποίηση, την καλλιέργεια των εμβρύων στο εργαστήριο, την αξιολόγηση και τον επιλογή των καλύτερων εμβρύων για εμβρυομεταφορά, την κατάψυξη και την απόψυξη γαμετών και εμβρύων.
 • Πρόκειται για ένα είδος "σκυταλοδρομίας", όπου ο ιατρός πρέπει να προσφέρει ώριμα ωάρια καλής ποιότητας στον εμβρυολόγο, ο οποίος με τη σειρά του πρέπει , με άριστους χειρισμούς και προσεκτική φροντίδα, να παράγει και να αναπτύξει στο εργαστήριο άριστα έμβρυα υψηλής δυναμικής, με σκοπό την όσο το δυνατόν μεγαλύτερη αύξηση της πιθανότητας εγκυμοσύνης για κάθε ζευγάρι. Πρόκειται για μια διαδικασία υψηλής εξειδίκευσης όπου η προσοχή στη λεπτομέρεια μπορεί να κάνει τη διαφορά.
 • Στη Ευγονία, όλα τα μέλη της επιστημονικής ομάδας, ιατροί, εμβρυολόγοι και μαίες, εκτός από άριστη κατάρτιση και βαθειά γνώση του αντικειμένου, συνεργάζονται στενά και με ακρίβεια, έχοντας ο ένας γνώση και συναίσθηση για το ρόλο του άλλου, σε μια κοινή προσπάθεια για υψηλή αποτελεσματικότητα και συνεχή βελτίωση. Σημαντικό ρόλο στη δημιουργία της "ιδανικής" ομάδας μας (dream team!) έχουν επίσης η σταθερή σύνθεση και η μακροχρόνια συνεργασία του προσωπικού μας, αντανακλώντας τα υψηλά ποσοστά κύησης της Ευγονίας.

 

Ιατροί Μαιευτήρες – Γυναικολόγοι:

Τρύφων Λαϊνάς
Διευθυντής της Μονάδας, Διδάκτωρ Παν/μίου Αθηνών

 

Γεώργιος Λαϊνάς

Γυναικολόγος Αναπαραγωγής

Junior Deputy SIG Reproductive Endocrinology,

European Society of Human Reproduction and Embryology (ESHRE)

 

Ιωάννης Ζορζοβίλης

Γεώργιος Πέτσας - Διδάκτωρ Παν/μίου Θράκης

 

Εμβρυολόγοι:

Ιωάννης Σφοντούρης M.Med. Sci, PhD

Αναστασία Φραγκογιάννη M.Med.Sci      

Ανδρέας Μακρής M.Med.Sci     

 

Μαίες:

Γεωργία Σταυροπούλου - Προϊσταμένη Μαία

Ιωάννα Βούλγαρη

Ελβίρα Γιουβάνη

Σοφία Ντόβολου   

Χρύσα Βελουδάκη   

Γεωργία Καλογεροπούλου

Ιωάννα Μπαραμπούτη    

Ρομίνα Αλεξάνδρα Γκερίτη  

 

Αναισθησιολόγοι:

Λουκάς Ταπραντζής         

Χάρης Παπαδήμος

 

Ψυχολόγος:

Άρτεμις Βυζαντινοπούλου 

 

Ιατρός Μικροβιολόγος:

Μαρία Σπαθάρη  

 

Παρασκευάστρια:

Κατερίνα Μαυραγάνη

 

Υπεύθυνη Διοιίκησης - Δημόσιες Σχέσεις

Σοφία Μουγγού