Κορυφαίες διακρίσεις

Η Ευγονία βρίσκεται πάντα στην αιχμή των επιστημονικών εξελίξεων, και έχει στο ενεργητικό της μια σειρά διεθνών διακρίσεων, που την κατατάσσουν ανάμεσα στις κορυφαίες Μονάδες Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής παγκοσμίως.

 • Υψηλά ποσοστά κυήσεων, που ανταγωνίζονται τα καλύτερα διεθνώς

88%ανά εμβρυομεταφορά βλαστοκύστεωνγια γυναίκες κάτω των 35 ετών.

Δείτε περισσότερα

 • Πρωτοποριακήθεραπεία του Συνδρόμου Υπερδιέγερσης των Ωοθηκών

Η επιστημονική ομάδα της Ευγονίας ανέπτυξε πρωτοποριακή θεραπεία του σοβαρού συνδρόμου υπερδιέγερσης των ωοθηκών (ΣΥΩ), εκμηδενίζοντας το κίνδυνο επιπλοκών, με ασφάλεια και αποτελεσματικότητα για όλες τις γυναίκες, σύμφωνα με πέντε δημοσιευμένες μελέτες μας. Η θεραπεία καθιερώθηκε διεθνώς ως τριτοβάθμιο επίπεδο αντιμετώπισης του ΣΥΩ, και αποτελεί τη μοναδική διαθέσιμη θεραπεία του συνδρόμου παγκοσμίως.

Δείτε περισσότερα

 • Ο διεθνής επιστημονικός οργανισμός FACULTY OF 1000 MEDICINE αξιολόγησε θετικά δημοσιευμένη μελέτη μας

Ο διεθνής επιστημονικός οργανισμός FACULTYOF 1000 MEDICINE, ο οποίος ανασκοπεί και αξιολογεί δημοσιευμένες κλινικές μελέτες με σημαντικά επιστημονικά ευρήματα που μπορούν να αλλάξουν την υπάρχουσα κλινική πρακτική, αξιολόγησε δημοσιευμένη μελέτη μας.

Δείτε περισσότερα

 • Τιμητική επιλογή μελέτης μας ανάμεσα σε δέκα επιλεγμένες, από τον εκδότη του επιστημονικού περιοδικού Human Reproduction

Τιμητική επιλογή μελέτης μας ανάμεσα σε δέκα επιλεγμένες, από τον καθηγητή Andre Van Steirteghem, εκδότη του επιστημονικού περιοδικού Human Reproduction, σχετικά με το βέλτιστο πρωτόκολλο διέγερσης ωοθηκών, σε γυναίκες με σύνδρομο πολυκυστικών ωοθηκών που υπεβλήθησαν σε εξωσωματική γονιμοποίηση.
Δείτε την αναφορά
του καθηγητή Andre Van Steirteghem στο άρθρο του με τίτλο Editor's Choice.

 • Επιστημονική μελέτη μας υποψήφια για διεθνές βραβείο

Η μελέτη μας για τη χρήση της μεθόδου αξιολόγησης των εμβρύων metabolomics, που παρουσιάστηκε στο διεθνές συνέδριο της Ευρωπαϊκής Εταιρίας Ανθρώπινης Αναπαραγωγής και Εμβρυολογίας (ESHRE), στη Στοκχόλμη (3-6 Ιουλίου 2011) επελέγη από την επιστημονική επιτροπή του Συνεδρίου ως υποψήφια για το βραβείο Fertility Society of Australia Exchange Award εξαιτίας της πρωτοτυπίας και επιστημονικής της αρτιότητας.

 • Πετύχαμε γεννήσεις με κατεψυγμένα ωάρια

Πετύχαμε εγκυμοσύνες και γεννήσεις μετά από τη γονιμοποίηση κατεψυγμένων ωαρίων με τη μέθοδο της υαλοποίησης.

 • Πετύχαμε εγκυμοσύνες και γεννήσεις υγιών νεογνών με προεμφυτευτικό γενετικό έλεγχο.
 • Δημοσιεύσαμε τις μεγαλύτερες μελέτες στη διεθνή βιβλιογραφία

Δημοσιεύσαμε τις μεγαλύτερες σε αριθμό ασθενών μελέτες στη διεθνή βιβλιογραφία σχετικά με νέο θεραπευτικό σχήμα διέγερσης ωοθηκών σε γυναίκες με πτωχή απόκριση (δείτε τη μελέτη) και γυναίκες με πολυκυστικές ωοθήκες (δείτε τη μελέτη). Λεπτομερής αναφορά των δύο μελετών μας γίνεται στο Human Reproduction, επίσημο περιοδικό της European Society of Human Reproduction and Embryology (ESHRE).

 • Γεννήθηκαν τα πρώτα δίδυμα στην Ελλάδα από παραπληγικό

Γεννήθηκαν τα πρώτα δίδυμα στην Ελλάδα από παραπληγικό, με λήψη σπέρματος μετά από ηλεκτροδιέγερση και μικρογονιμοποίηση.

 • 2002: Δημοσιεύσαμε μελέτη για την επιτυχή πρόληψη και αντιμετώπισή του ΣΥΩ σε επίπεδο εξωτερικού ιατρείου με τη χορήγηση μεθυλπρεδνιζολόνης (Medrol)

Λεπτομερής αναφορά για το θεραπευτικό σχήμα πρόληψης του ΣΥΩ έχει δημοσιευθεί στο Fertility and Sterility, το επίσημο περιοδικό της ASRM (American Society for Reproductive Medicine).

Δείτε την δημοσίευση

 • Η εξατομίκευση των νέων πρωτοκόλλων διέγερσης συνδέεται με υψηλότερα ποσοστά κυήσεων.

Αναλυτικότερα: στη Μονάδα μας η χορήγηση του ανταγωνιστού γίνεται με βάση εξατομικευμένα κριτήρια και συνδέεται με στατιστικώς σημαντικά υψηλότερα ποσοστά επιτυχίας κυήσεων. Σχετική μελέτη μας δημοσιεύτηκε στο επιστημονικό περιοδικό Human Reproduction, επίσημο περιοδικό της ESHRE (Εuropean Society Human Reproduction and Embryology). 

Δείτε την δημοσίευση

 • Αναγνώριση σπάνιων υστεροσκοπικών ευρημάτων (osseousmetaplasia) που συνδέονται με ανεξήγητη υπογονιμότητα.

Έχουν αναφερθεί λιγότερα από διακόσια περιστατικά στη διεθνή βιβλιογραφία και συχνά η διάγνωσή της μπορεί να διαφύγει. Σχετική ανακοίνωση μας δημοσιεύτηκε στο διεθνές επιστημονικό περιοδικό Fertility and Sterility.

Δείτε την δημοσίευση

 • Η λαπαροσκοπική χειρουργική με χρήση Laser CO2 αποτελεί καθημερινή πρακτική και σε περιπτώσεις ενδομητρίωσης διασώζει τον υγιή ωοθηκικό ιστό.

Σχετική ανακοίνωσή μαςTreatment of peritoneal and ovarian endometriosis by using CO2 laser with or without 'swiftlase'. T. Lainas, G. Petsas, I. Stathopoulos, N. Bournas, S. Eliadis.
4th Congress of the European Society for Gynaecological Endoscopy, Brussels, Belgium, 6 -9 Dec. 1995.