Βιογραφικά

Lainas_bio
GLAINAS-PHOTO
Ιωάννης Ζορζοβίλης MD
Μαιευτήρας – Γυναικολόγος
Γεώργιος Πέτσας MD, PhD
Διδάκτωρ Πανεπιστημίου Θράκης
Μαιευτήρας – Γυναικολόγος
Λουκάς Ταπραντζής MD
Αναισθησιολόγος
xarhs.n.papadimos Χάρης Ν. Παπαδήμος ΜD
Αναισθησιολόγος
Γιάννης Σφοντούρης Μ.Μed.Sci., PhD
Διδάκτωρ Πανεπιστημίου Nottingham
Κλινικός Εμβρυολόγος
Γεωργία Σταυροπούλου
Προϊσταμένη Χειρουργείου
Ιωάννα Βούλγαρη
Μαία
Ελβίρα Γιουβάνη
Μαία
Μαυραγάνη Αικατερίνη – Μαρία
Medical Laboratory Technologist

Τρύφων Γεωργ. Λαϊνάς MD, PhD
Διδάκτωρ Πανεπιστημίου Αθηνών
Γυναικολόγος Αναπαραγωγής
Διευθυντής της Μονάδας


Lainas_bio

O Τρύφων Γεωργ. Λαϊνάς γεννήθηκε στον Πύργο Ηλείας και σπούδασε στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών. Ειδικεύτηκε στη Μαιευτική-Γυναικολογία στο Μαιευτήριο «Έλενα Βενιζέλου», όπου θήτευσε και ως Επιμελητής της Α΄ Μαιευτικής – Γυναικολογικής Κλινικής επί 8 έτη, με ενεργό συμμετοχή στο επιστημονικό και εκπαιδευτικό έργο της κλινικής. Διετέλεσε στέλεχος του εντεταγμένου στην κλινική τμήματος ενδοσκοπήσεων και μικροχειρουργικής.

Είναι Διδάκτωρ της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών και Διευθυντής της Μονάδας Ιατρικώς Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής «Ευγονία-Ιατρική Έρευνα». Έχει διατελέσει υπεύθυνος του τμήματος Ενδοσκοπικής Χειρουργικής στο Μαιευτήριο «ΙΑΣΩ». Τα επιστημονικά του ενδιαφέροντα και η εξειδίκευσή του περιλαμβάνουν την υποβοηθούμενη αναπαραγωγή, την αναπαραγωγική ενδοκρινολογία, την αναπαραγωγική χειρουργική, την λαπαροσκοπική και υστεροσκοπική χειρουργική.

Είναι μέλος της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Aνθρώπινης Αναπαραγωγής και Εμβρυολογίας (ESHRE), της Αμερικανικής Εταιρείας Αναπαραγωγικής Ιατρικής (ASRM), της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Γυναικολογικής Ενδοσκόπησης (ESGE), των Ελληνικών Εταιρειών: Γονιμότητος και Στειρότητος, Γυναικολογικής Ενδοσκόπησης, Περιγεννητικής Ιατρικής, της Μαιευτικής και Γυναικολογικής Εταιρείας κ.ά.

Έχει δημοσιεύσει σειρά μελετών σε έγκριτα διεθνή επιστημονικά περιοδικά. Έχει ανακοινώσει σειρά μελετών σε διεθνή και ελληνικά συνέδρια. Είναι τακτικά προσκεκλημένος ομιλητής σε επιστημονικά Συνέδρια και Σεμινάρια.

Έχει οργανώσει το 1ο Διεθνές Σεμινάριο Περιγεννητικής Ιατρικής – Βιολογίας της Αναπαραγωγής τον 9/1992 υπό την ιδιότητά του ως προέδρου της Οργανωτικής Επιτροπής.

Έχει δημιουργήσει και οργανώσει το Διαγνωστικό και Θεραπευτικό Ινστιτούτο «Ιατρική Έρευνα» με ομάδα συναδέλφων του το 1988, το τμήμα εξωσωματικής γονιμοποίησης της «Ιατρικής Έρευνας» το 1991 και τη Μονάδα Ενδοσκοπικής Χειρουργικής στο Μαιευτήριο Αθηνών το 1992.

Το 2004 δημιουργεί την εξειδικευμένη Μονάδα Ιατρικώς Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής (ΜΥΙΑ) «Ευγονία», η οποία αποτελεί μετεξέλιξη και συνέχεια του επιτυχημένου τμήματος εξωσωματικής γονιμοποίησης της «Ιατρικής Έρευνας». Η «Ευγονία», (με συνεχή βελτιστοποίηση της παροχής υπηρεσιών), γρήγορα καταξιώνεται σαν ποιοτική Μονάδα Ιατρικώς Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής με ποσοστά επιτυχημένων κυήσεων που κατατάσσονται στην υψηλότερη βαθμίδα των διεθνών ποσοστών.
Η απόφαση για την μετονομασία σε «Ευγονία» του τμήματος Εξωσωματικής Γονιμοποίησης της «Ιατρικής Έρευνας» προκύπτει από την διεύρυνση των δραστηριοτήτων του που οδηγεί στην επιλογή να αυτονομηθεί διοικητικά και λειτουργικά από το διαγνωστικό Ινστιτούτο «Ιατρική Έρευνα».

Η πολύπλευρη κλινική δραστηριότητά του εκτείνεται από τις χιλιάδες περιπτώσεις γεννήσεως υγιών παιδιών στα επιτυχή προγράμματα εξωσωματικής γονιμοποίησης και από τις επιτυχείς επεμβάσεις αναπαραγωγικής χειρουργικής, στις υστεροσκοπικές και λαπαροσκοπικές επεμβάσεις και στην τεκνοποίηση ατόμων με ειδικές ανάγκες.
Στον ερευνητικό τομέα έχει να επιδείξει αξιόλογο έργο με τη δημιουργία προηγμένων μεθόδων καθημερινής κλινικής πρακτικής.

Η ερευνητική του δραστηριότητα αντλείται από την κλινική του εμπειρία σε συνδυασμό με την επεξεργασία των στατιστικών δεδομένων της «Ευγονίας» και τη σύγκρισή τους με αντίστοιχα διεθνή, με σκοπό τη δημιουργία μελετών, μερικές των οποίων έχουν δημοσιευθεί, άλλες να βρίσκονται σε διαδικασία δημοσίευσης και άλλες σε διάφορα στάδια επεξεργασίας ή ολοκλήρωσης.

Στο τομέα των δημοσιεύσεων και ανακοινώσεων έχει να επιδείξει πρωτότυπες μελέτες δημοσιευμένες σε έγκριτα διεθνή επιστημονικά περιοδικά και Ελληνικά συνέδρια που μεταξύ άλλων διακρίνονται για την ουσιαστική συμβολή στην βελτίωση των φαρμακευτικών πρωτοκόλλων και στην πρόληψη σοβαρών επιπλοκών στην εξωσωματική γονιμοποίηση.

Η συμβολή του στην εκπαίδευση νέων ιατρών στην κλασική μαιευτική-γυναικολογία χρονολογείται από την περίοδο της Νοσοκομειακής του θητείας σαν επιμελητού Α΄ του Μαιευτηρίου Έλενα.

Στη συνέχεια μέχρι και σήμερα με τον ίδιο ζήλο δραστηριοποιείται συστηματικά στην εκπαίδευση νέων γυναικολόγων και μαιών στην εξωσωματική γονιμοποίηση, στην λαπαροσκοπική και υστεροσκοπική χειρουργική.

Το σύνολο της γνώσης και της εμπειρίας του μετουσιώνονται καθημερινά στην συμβουλευτική για ζευγάρια με προβλήματα σύλληψης και στην συνέχεια στην επίλυση του προβλήματος υπογονιμότητας με την σύλληψη και γέννηση υγιών παιδιών.

Διατριβή

 

Γιώργος Λαϊνάς MD
Γυναικολόγος Αναπαραγωγής
Junior Deputy SIG Reproductive Endocrinology,
European Society of Human Reproduction and Embryology (ESHRE)

GLAINAS-PHOTO

Ο Γιώργος Λαϊνάς γεννήθηκε το 1979 στην Αθήνα. Είναι Μαιευτήρας-Χειρουργός Γυναικολόγος εξειδικευμένος στην Εξωσωματική γονιμοποίηση. Αποφοίτησε από την Ιατρική σχολή Αθηνών το 2008 και ειδικεύθηκε στην Μαιευτική - Γυναικολογία στο Λονδίνο (2010-2016). Αρχικά εργάζεται για το Fetal Medicine Foundation στο King’s University Hospital του Λονδίνου υπό τον Καθηγητή Κύπρο Νικολαΐδη, ως Research Clinical Fellow. Συνεχίζει στο Royal London University Hospital, Barts NHS Trust, σαν SHO, Junior Registrar και στην πορεία σαν Senior Registrar. Συμπληρώνει την ειδικότητα του σαν Senior Registrar στο τμήμα της Μαιευτικής και Γυναικολογίας και εξειδικεύεται στην Λαπαροσκοπική Χειρουργική. Ολοκληρώνει την εκπαίδευση του στο St. Bartholomews IVF Centre for Reproductive Medicine όπου εργάζεται από το 2015 ως το 2016, αποκτώντας εξειδίκευση στην Υποβοηθούμενη Αναπαραγωγή και την ενδοκρινολογία της αναπαραγωγής.

Είναι υποψήφιος διδάκτωρας (PhD)του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Από το 2015 είναι Junior Deputy της Ομάδας Ειδικού Ενδιαφέροντος "Αναπαραγωγική Ενδοκρινολογία" της Ευρωπαϊκής Εταιρίας Ανθρώπινης Αναπαραγωγής και Εμβρυολογίας (ESHRE).

Είναι μέλος της ομάδας Ανάπτυξης Κατευθυντήριων γραμμών-πρακτικών της Ευρωπαϊκής Εταιρίας Ανθρώπινης Αναπαραγωγής και Εμβρυολογίας (ESHRE) για την ωοθηκική διέγερση.

Συμμετέχει το 2016 και 2017 στην ομάδα αξιολογητών της ESHRE με αντικείμενο την βαθμολόγηση μελετών για την τελική επιλογή των κατάλληλων να παρουσιαστούν σαν oral – poster στο ετήσιο διεθνές συνέδριο της ESHRE.

Έχει 17 δημοσιεύσεις σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά (PUB MED),ανακοινώσεις σε διεθνή και ελληνικά συνέδρια και είναι ομιλητής και πρόεδρος σε διεθνή συνέδρια.

 

 

Ιωάννης Ζορζοβίλης MD
Μαιευτήρας – Γυναικολόγος

 

Γεννήθηκε στην Τασκένδη της πρώην ΕΣΣΔ. Είναι πατέρας τριών παιδιών. Σπούδασε Ιατρική στο Πανεπιστήμιο του Λένινγκραντ. Ειδικεύτηκε στην Μαιευτική-Γυναικολογία στο Νοσοκομείο Πολυγύρου Χαλκιδικής και στο Μαιευτήριο «Έλενα Βενιζέλου» στην Αθήνα (E' Μαιευτική-Γυναικολογική Κλινική). Είναι συνεργάτης της Μονάδας Ιατρικώς Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής ΕΥΓΟΝΙΑ από το 2000.

Έχει διατελέσει υπεύθυνος του Τμήματος Ενδοσκοπικής Χειρουργικής στο ιδιωτικό Μαιευτήριο ΙΑΣΩ.

Τα επιστημονικά του ενδιαφέροντα περιλαμβάνουν την υποβοηθούμενη αναπαραγωγή, την αναπαραγωγική χειρουργική, τη λαπαροσκοπική και υστεροσκοπική χειρουργική. Είναι μέλος πολλών επιστημονικών εταιρειών στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

Έχει δημοσιεύσει σειρά εργασιών και ανακοινώσεων σε έγκριτα Διεθνή και Ελληνικά έντυπα και συνέδρια. Είναι προσκεκλημένος ομιλητής σε επιστημονικά Συνέδρια.

 

Γεώργιος Πέτσας MD, PhD
Διδάκτωρ Πανεπιστημίου Θράκης
Μαιευτήρας – Γυναικολόγος

Γεννήθηκε στην Αθήνα. Τελείωσε την Βαρβάκειο Πρότυπο Σχολή και σπούδασε Ιατρική, στην Ιατρική σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών. Ειδικεύτηκε στη Μαιευτική – Γυναικολογία στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης, στο Νοσοκομείο της Ξάνθης και στο Νοσοκομείο Αλεξάνδρας.

Εκπόνησε τη διδακτορική του διατριβή στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης, από όπου πήρε και τον τίτλο του Διδάκτορα Ιατρικής.

Μετεκπαιδεύτηκε στην Πανεπιστημιακή Μαιευτική Γυναικολογική Κλινική του Νοσοκομείου του Μονάχου.

Τα επιστημονικά του ενδιαφέροντα επικεντρώνονται στην αναπαραγωγική ιατρική και στη Δημόσια Υγεία (έχει παρακολουθήσει μετεκπαιδευτικό κύκλο σπουδών στην Εθνική Σχολή Δημόσιας Υγείας και έχει ασχοληθεί ερευνητικά με τα σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα).

Έχει δημοσιεύσει σειρά εργασιών σε έγκριτα διεθνή και ελληνικά έντυπα.

Είναι συνεργάτης της Μονάδας Ιατρικώς Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής – ΕΥΓΟΝΙΑ από το 1997.

Λουκάς Ταπραντζής MD
Αναισθησιολόγος

Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1963.
Σπούδασε στο Ιατρικό τμήμα του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, από το οποίο αποφοίτησε το 1989.

Ειδικεύτηκε στην αναισθησιολογία στο Νοσοκομείο ΚΑΤ, από όπου πήρε τον τίτλο της ειδικότητας το 1994. Έχει συμμετάσχει σε πολλά συνέδρια και σεμινάρια από το 1990 έως και σήμερα.

Από το 1995 και έπειτα έχει εργαστεί σε πολλά δημόσια και ιδιωτικά νοσοκομεία, κλινικές καθώς επίσης και σε πολλές Μονάδες Ιατρικώς Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής.

Είναι συνεργάτης της Μονάδας Ιατρικώς Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής – ΕΥΓΟΝΙΑ από το 1996.

 

 

ΧάρηςΝ. Παπαδήμος
MD

xarhs.n.papadimos

Ο κύριος Παπαδήμος γεννήθηκε στην Αθήνα και σπούδασε στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Σόφιας, από το οποίο αποφοίτησε το 1995.
Ειδικεύτηκε στην αναισθησιολογία στο Γενικό Νοσοκομείο ΚΑΤ, από όπου πήρε τον τίτλο της ειδικότητας το 2005. Ακολούθησε ένα χρόνο εξειδίκευσης στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας στο ΚΑΤ.
Εργάστηκε ως επιμελητής αναισθησιολόγος για 3 χρόνια στο Γενικό Νοσοκομείο Αεροπορίας έως το 2010.
Έκτοτε είναι συνεργάτης αρκετών ιδιωτικών νοσοκομείων.

Έχει σειρά συμμετοχών και ανακοινώσεων σε ελληνικά και διεθνή επιστημονικά συνέδρια και είναι μέλος της Ελληνικής Αναισθησιολογικής Εταιρίας.
Συνεργάζεται με τη Μονάδα Ιατρικώς Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής – Ευγονία από το Νοέμβριο του 2011.

 

Γιάννης Σφοντούρης Μ.Μed.Sci., PhD
Διδάκτωρ Πανεπιστημίου Nottingham
Senior Clinical Embryologist, ESHRE Certified

 

Ο Δρ Ιωάννης Σφοντούρης είναι ο Υπεύθυνος του Εμβρυολογικού Εργαστηρίου της Ευγονίας, και διαθέτει πάνω από 17 χρόνια πείρας στην εξωσωματική γονιμοποίηση. Είναι μέλος της Ευγονίας από το 2006.

Γεννήθηκε στην Αθήνα. Αποφοίτησε από το Τμήμα Βιολογίας του Πανεπιστημίου Πατρών το 1998. Συνέχισε τις σπουδές του στην Αγγλία όπου απέκτησε μεταπτυχιακό τίτλο στην εξωσωματική γονιμοποίηση από το Πανεπιστήμιο του Nottingham το 1999. Εκπαιδεύτηκε και εργάστηκε ως εμβρυολόγος στην Πανεπιστημιακή Μονάδα Τεχνητής Γονιμοποίησης NURTURE του Nottingham, όπου απέκτησε επίσημη άδεια για μικρογονιμοποίηση (ICSI) σε ανθρώπινους γαμέτες από την Βρετανική Αρχή Ανθρώπινης Γονιμοποίησης και Εμβρυολογίας (HFEA). Ταυτόχρονα εκπόνησε την διδακτορική διατριβή του και ανακηρύχθηκε διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Nottingham το 2004. Το 2008 έλαβε την επίσημη Ευρωπαϊκή Πιστοποίηση Senior Clinical Embryologist από την European Society of Human Reproduction and Embryology (ESHRE).

Παράλληλα με το κλινικό έργο, διαθέτει έντονο ερευνητικό ενδιαφέρον, και έχει ενεργό συμβολή στο ερευνητικό έργο της Ευγονίας. Έχει σειρά δημοσιευμένων μελετών σε επιστημονικές επιθεωρήσεις, καθώς και βραβευμένες ανακοινώσεις σε διεθνή συνέδρια.

Έχει πολυετή πείρα στη διδασκαλία και εκπαίδευση νέων εμβρυολόγων συμμετέχοντας ως διδάσκων σε μεταπτυχιακά προγράμματα Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής σε Πανεπιστήμια της Ελλάδας και της Αγγλίας.

Από το 2016 είναι παράλληλα επίτιμος Επίκουρος Καθηγητής Κλινικής Εμβρυολογίας στο Πανεπιστήμιο του Nottingham.

 

Γεωργία Σταυροπούλου
Προϊσταμένη Μαία
Υπεύθυνη Διασφάλισης Ποιότητας

Γεννήθηκε στην Άρτα. Αποφοίτησε από το Τμήμα Μαιευτικής του ΤΕΙ Θεσσαλονίκης το 1990 και εργάσθηκε επί 5 έτη ως Νοσηλεύτρια και Μαία σε ιδιωτικές κλινικές στην Αθήνα.

Διετέλεσε Μαία Χειρουργείου στο Μαιευτήριο «Λητώ» επί διετία, προτού αναλάβει τη θέση της Προϊσταμένης Χειρουργείου στην Μονάδα Ιατρικώς Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής – ΕΥΓΟΝΙΑ το 1995, θέση που κατέχει μέχρι σήμερα.

Κατά το ανωτέρω διάστημα έχει συμμετάσχει ενεργά στο ερευνητικό έργο της Μονάδας, έχει παρακολουθήσει συνέδρια, ημερίδες και εσωτερικά σεμινάρια  στον τομέα της Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής, καθώς επίσης είναι συνσυγγραφέας σε επιστημονικές δημοσιεύσεις, ενώ συμπεριλαμβάνεται στις επίσημες ευχαριστίες πολλών άλλων μελετών που δημοσιεύτηκαν σε έγκριτα διεθνή και ελληνικά έντυπα.

Είναι επίσης υπεύθυνη διασφάλισης ποιότητας της Ευγονίας και βασικός συντελεστής στην πιστοποίηση της μονάδας κατά τα πρότυπα ISO 9001 και ΙΕΝ 15224.