Blog

Ο ιατρός Γιώργος Λαϊνάς έδωσε στις 29-30 Σεπτεμβρίου δύο διαλέξεις ως προσκεκλημένος του Μεταπτυχιακού Προγράμματος Σπουδών ''Ανθρώπινη Αναπαραγωγή'' του Τμήματος Ιατρικής του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης με Επιστημονικό Υπεύθυνο τον Καθηγητή Ιατρικής κ. Νικολέττο.

Τα θέματα των διαλέξεών αφορούσαν τον Φυσικό Κύκλο στην Εξωσωματική και τη χορήγηση GnRH Αγωνιστή για την πρόκληση τελικής ωρίμανσης των ωοθυλακίων.

Ο κος Γιώργος Λαϊνάς (Senior Deputy SIG Reproductive Endocrinology, ESHRE) μαζί με τα υπόλοιπα μέλη της ομάδας της Ευρωπαϊκής Εταιρίας Αναπαραγωγής (ESHRE) που έχουν επιλεγεί για την δημιουργία και ανάπτυξη κατευθυντήριων γραμμών στον τομέα της διέγερσης των ωοθηκών παγκοσμίως. Γενεύη, 2017.

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το συνέδριο στα Γιάννενα με θέμα «Νεότερα δεδομένα στην υπογονιμότητα και Υποβοηθούμενη Αναπαραγωγή». Η μονάδα μας ήταν παρούσα με την συμμετοχή δύο από τους γιατρούς μας. Ο γιατρός Τρύφων Λαϊνάς συμμετείχε το Σάββατο 15 Σεπτεμβρίου στο προεδρείο της στρογγυλής τραπέζης με θέμα «Ενδοσκόπηση-Υπογονιμότητα» ενώ ο γιατρός Γιώργος Λαϊνάς έδωσε ομιλία την Κυριακή 16 Σεπτεμβρίου με θέμα: «Scratching και υστεροσκόπηση»

Η Ευγονία προκρίθηκε στον δεύτερο γύρο για τα βραβεία Innostars 2018 έχοντας ως ανταγωνιστές διεθνείς μονάδες ιατρικής, παγκοσμίου κύρους, ενώ η αξιολόγηση όλων των προτάσεων έγινε από τρεις ανεξάρτητους κριτές- εκπροσώπους της ιατρικής αλλά και της αγοράς. H καινοτόμα πρόταση που υποβλήθηκε από την Ευγονία έχει να κάνει με τη δημιουργία ψηφιακής εφαρμογής που να μπορεί να προβλέψει με ακρίβεια την ύπαρξη σοβαρού συνδρόμου υπερδιέγερσης ωοθηκών σε γυναίκες υψηλού κινδύνου που υποβάλλονται σε θεραπεία εξωσωματικής γονιμοποίησης.

Η Ευγονία γίνεται η πρώτη μονάδα εξωσωματικής γονιμοποίησης παγκοσμίως που διαθέτει στο ανθρώπινο δυναμικό της δύο συντονιστές (co-ordinators) στους πιο νευραλγικούς τομείς της ESHRE, οι οποίοι καθορίζουν την πορεία των παγκόσμιων εξελίξεων στην εξωσωματική γονιμοποίηση.

Ο γυναικολόγος της Ευγονίας κ. Γιώργος Λαϊνάς θα είναι ο μέλλων συντονιστής (co-ordinator) στον τομέα της αναπαραγωγικής ενδοκρινολογίας στo Special Interest Group, Reproductive endocrinology (SIG-RE) της ESHRE (European Society Human Reproduction and Embryology) ενώ ο εμβρυολόγος της Ευγονίας κ. Γιάννης Σφοντούρης θα είναι ο συντονιστής (co-ordinator) στον τομέα της αναπαραγωγικής εμβρυολογίας (SIG-Embryology) από τον Ιούνιο του2019.

Η άμεση εμπλοκή της Ευγονίας στις διεθνείς ερευνητικές εξελίξεις έχει ως αποτέλεσμα την άμεση ωφέλεια του κάθε ζευγαριού που εμπιστεύεται στην ομάδα μας  στην πραγματοποίηση του ονείρου του για τη δημιουργία της δικής του οικογένειας.

Ο Δρ. Γιώργος Λαϊνάς ως senior deputy της 5μελους steering committee του Special Interest Group Reproductive Endocrinology της ESHRE έδωσε διάλεξη με θέμα “Hysteroscopy and endometrial scratching”, ενώ προήδρευσε στην 5η συνεδρία :« New approaches to luteal phase support after IVF». Το συγκεκριμένο συμπόσιο διοργανώθηκε από την ομάδα ειδικού ενδιαφέροντος της αναπαραγωγικής ενδοκρινολογίας της ESHRE, που είναι ο μεγαλύτερος οργανισμός για την ανθρώπινη αναπαραγωγή και εμβρυολογία παγκοσμίως.

Ο κύριος Τρύφωνας Λαϊνάς τιμήθηκε από τον Elsevier, έναν από τους μεγαλύτερους εκδοτικούς οίκους επιστημονικών άρθρων στον κόσμο, για την προσφορά του ως ενεργός κριτής (reviewer) επιστημονικών άρθρων στον τομέα της αναπαραγωγικής ιατρικής.

Το Σάββατο 12 Μαΐου 2018 έλαβε χώρα η εκδήλωση «Διαγνωστική και θεραπευτική προσέγγιση του υπογόνιμου ζευγαριού: Νεότερα δεδομένα» στο Ξενοδοχείο Limneon Resort της Καστοριάς, στην οποία ο κύριος Τρύφωνας Λαϊνάς συμμετείχε, ως κεντρικός ομιλητής, με θέμα το «Σύνδρομο υπερδιέγερσης των ωοθηκών». Επίσης, αντικατέστησε τον Γιώργο Λαϊνά σε διάλεξή του με θέμα «Φυσικός κύκλος στην εξωσωματική γονιμοποίηση – Πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα», στην ίδια εκδήλωση - ημερίδα.

O κ. Τρύφωνας Λαϊνάς θα είναι ένας από τους προέδρους του 7ου Precongress Course του 34ου ετήσιου συνεδρίου της ESHRE, που συγκεντρώνει την παγκόσμια ελίτ των επιστημόνων στον τομέα της ανθρώπινης αναπαραγωγής και εμβρυολογίας.

Το 7ο Precongress Course διοργανώνεται από την ομάδα ειδικού ενδιαφέροντος της αναπαραγωγικής ενδοκρινολογίας της ESHRE (SIG Reproductive Endocrinology) και έχει σκοπό, στο τέλος των μαθημάτων, οι συμμετέχοντες να είναι ενημερωμένοι σχετικά με τις πιο πρόσφατες εξελίξεις που αφορούν στο σύνδρομο των πολυκυστικών ωοθηκών και να έχουν κατανοήσει, πως η εξατομικευμένη θεραπεία σε συνδυασμό με αλλαγές στον τρόπο ζωής των ασθενών με πολυκυστικές ωοθήκες μπορεί να μειώσει τα συμπτώματα, την υπογονιμότητα και την ασφάλεια εκείνων των γυναικών που υποβάλλονται σε εξωσωματική γονιμοποίηση.

Η πρόσφατη μελέτη της Ευγονίας, που είχε ήδη διακριθεί ανάμεσα στις 5 καλύτερες, απέσπασε το βραβείο για καλύτερη ομιλία και μελέτη στον τομέα της Γυναικολογίας, κατά το διεθνές συνέδριο 14th ISUOG International Symposium, που διεξήχθη στην Αθήνα στις 20-22 Απριλίου 2018.

Η μελέτη μας περιγράφει για πρώτη φορά στη βιβλιογραφία ένα νέο μοντέλο πρόγνωσης του σοβαρού συνδρόμου υπερδιέγερσης των ωοθηκών (ΣΥΩ) σε ασθενείς υψηλού κινδύνου.

Το βραβείο αποτελεί μια ιδιαίτερα τιμητική διεθνή διάκριση, προς αναγνώριση της προσπάθειας όλης της ομάδας της Ευγονίας για συνεχή βελτίωση, αύξηση των ποσοστών κύησης και εξασφάλιση της ασφάλειας της θεραπείας, εξαλείφοντας τον κίνδυνο τυχόν επιπλοκών.

«Ευγονία» - Μονάδα Εξωσωματικής Γονιμοποίησης
Κωσταντίνου Βεντήρη 7 (HILTON), 115 28 Αθήνα

  • Email: info@eugonia.com.gr
  • Τηλ.: 210 723 6333
  • Fax: 210 721 3623

Μέλος σε:

Φωτογραφικό υλικό

© Copyright 2018 «Ευγονία» - Μονάδα Εξωσωματικής Γονιμοποίησης στην Αθήνα Ανάπτυξη εφαρμογής NetValue. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.